De Vlaamse Ardennen: vanaf 2017 dé wandelregio van Vlaanderen

wandelnetwerkUitstekend nieuws voor wie graag wandelt: vanaf de zomer van 2017 moet de Vlaamse Ardennen dé wandelregio van Vlaanderen worden. Om die ambitie te realiseren, werkt Toerisme Oost-Vlaanderen hard aan de uitbreiding van de wandelmogelijkheden in de regio. Je eigen wandelroutes à la carte uitstippelen in de Vlaamse Ardennen kan al sinds 2010 op het wandelnetwerk Getuigenheuvels (in de driehoek Oudenaarde-Ronse-Kluisbergen) en sinds 2014 op het Oost-Vlaamse gedeelte van het wandelnetwerk Pajottenland (Geraardsbergen en Ninove).

Vanaf midden 2017 komen er twee nieuwe wandelnetwerken bij: Zwalmvallei (in de gemeenten Oudenaarde, Horebeke, Zwalm, Zottegem en Brakel) en Bronbossen (in de gemeenten Brakel, Lierde en Geraardsbergen). Het bestaande netwerk Getuigenheuvels wordt herwerkt, en het Oost-Vlaamse deel van het wandelnetwerk Pajottenland wordt geïntegreerd in het nieuwe wandelnetwerk Bronbossen. Alle netwerken zullen op elkaar aansluiten: handig voor wie graag een wandelvakantie van een paar dagen wil plannen in de Vlaamse Ardennen.

Bij de realisatie van de nieuwe wandelnetwerken hoort natuurlijk het plaatsen van bewegwijzering. In de betrokken gemeenten van de Vlaamse Ardennen zullen binnenkort nieuwe palen en borden in het landschap verschijnen. De plaatsing gebeurt in overeenstemming met het verkeersreglement en zodanig dat een minimum aan hinder voor de aangelanden wordt veroorzaakt. Ondervind je toch hinder van een geplaatste paal? Contacteer dan de routedokter van Toerisme Oost-Vlaanderen via routedokter@oost-vlaanderen.be. Hij/zij zoekt graag samen met jou naar een oplossing.

Voor meer info over de nieuwe wandelnetwerken: surf naar www.tov.be/nieuwenetwerken of contacteer je gemeentelijke dienst Toerisme.