OPROEP: organiseer een activiteit op Dag van de Trage Weg 2018

dag van de trage weg 2018Met het jaarlijks campagneweekend Dag van de Trage Weg zetten duizenden wandelaars, fietsers en ruiters in heel Vlaanderen trage wegen in de kijker. Ze benadrukken hun belang voor veilige, gezonde en aangename verplaatsingen, vaak ook korter en sneller. Bovendien zijn de veldwegen op het platteland en de bospaadjes in het groen de plekken bij uitstek om van natuur en landschap te genieten en mooie plekjes te ontdekken.

Iedereen kan een activiteit organiseren tijdens het weekend van 20-21 oktober: lokale besturen, natuurverenigingen, erfgoedverenigingen, recreatieve organisaties, enz. Alle soorten activiteiten op, langs en over trage wegen zijn mogelijk: een verhalennamiddag, een proefwandeling met mobiele fruitpers, kleine onderhoudswerken aan een pad, houtkantenbeheer, enz.

Doe mee, verken je buurt en draag bij tot een prettige omgeving met tal van wandel- en fietsmogelijkheden! Laat je inspireren op www.dagvandetrageweg.be, organiseer één van de vele activiteiten in Vlaanderen en reken op ondersteuning en bekendmaking door Trage Wegen vzw. Vragen? Neem contact op via info@dagvandetrageweg.be of 09 331 59 26.