Fruitbomen, bomen, struiken en hagen: kies voor streekeigen planten!

 

 

De jaarlijkse boomplantactie is een éénmalige groepsaankoop voor streekeigen bomen en struiken. Deze passen niet alleen landschappelijk goed in de Vlaamse Ardennen, ze zijn ook perfect aangepast aan de plaatselijke groeiomstandigheden en doen het hier dus van nature goed. Je kunt een bestelling plaatsen via de bestelbon in de landschapskrant, met de bestelbon als PDF bestend of met de bestelbon als EXCEL bestand (zie hier onder).

Via deze link kun je de bestelbon downloaden als PDF-bestand. Na afprinten, invullen en ondertekenen kun je hem ofwel terugsturen met de post (RLVA, Veemarkt 27 9600 Ronse), ofwel inscannen en terugmailen naar boomplantactie@rlva.be.

Via deze link kun je de bestelbon downloaden als EXCEL-bestand. Na invullen en opslaan kun je hem terugmailen naar boomplantactie@rlva.be

Wie binnen het werkingsgebied van RLVA woont ontvangt de bestelbon samen met de RLVA-landschapskrant in de week van 9 oktober via de post. De landschapskrant vind je ook op een aantal verdeelpunten in de streek (bibliotheek, gemeentehuis).

Bestellingen kunnen geplaatst worden tot 6 november 2017. Bij een bestelling vanaf 50€ (incl btw) ontvang je een gratis boek ‘Flora van de Vlaamse Ardennen’ (aanbod geldig zolang de voorraad strekt).

 

Meer info:

Fruit persen:

De meeste appel- en perenrassen kunnen geperst worden. De smaak is voller als je kiest voor een mengeling die niet te rijp is. Combineren met fruit zoals aardbeien, ontpitte kersen, krieken of druiven, rabarber, framboos, bessen en zelfs vlier of rode biet geeft een extra dimensie aan je sap (maximaal 15% ander fruit bij te mengen, vries het in bij de oogst en ontdooi het volledig voor het persen). Rot of beschimmeld fruit kan niet meer verwerkt worden, maar valfruit of lichte aantasting door insecten is geen probleem. Locaties en data vind je op de websites van mobiele persers in de buurt:

http://www.mobielefruitpers.be

http://mobielefruitpers.com

Of ga langs bij een vaste fruitpers, o.a. in Kruishoutem: www.hoogstamboomgaard.be.

 

download de bestelbon als pdf

 

download de bestelbon als excel

 

flora

Bestel voor minimum 50€ plantgoed en ontvang een gratis exemplaar 'Flora van de Vlaamse Ardennen'.

Bewaren

Bewaren