fietsroute houtig erfgoed

Ontdek ons houtig erfgoed op de fiets langs de K-routeDelen

de K-route

Veel kenmerkende landschapselementen van de Vlaamse Ardennen beginnen met een K. Toeval of niet? Je gaat op zoektocht naar oude knarren (erfgoedbomen) en kuitenbijters (hellingen en kasseien). Een echte tocht voor ‘kurieuzeneuzen’ over een stevig parcours door Zwalm, Horebeke en Zegelsem. Terrein met steile hellingen zoals Leberg, Arme Kleie en Molenberg evenals kasseistroken waaronder Haaghoek en Molenberg en enkele mooie kleinere wegels.

De tocht is 17,5 km lang en laat je 250 meter stijgen (en gelukkig ook weer afdalen). De start is aan het kerkplein van Zegelsem, waar je op de Vlaamse Ardennendag (14 april 2024) bij de RLVA infostand een afgedrukte kaart kan afhalen. Door de erfgoed app te gebruiken krijg je onderweg op je smartphone regelmatig info over wat er te zien is op de verschillende locaties. (meer over het gebruik van de ErfgoedApp)

downloads:

- de ErfgoedApp : best op voorhand downloaden in de playstore / apple appstore op je smartphone

- de K-route voor gebruik in de app (scan de code vanuit de ErfgoedApp):

 

- de route als gpx (voor gebruik op je fietscomputer indien gewenst) : fietsroute-vad.gpx

- kaart en info als pdf: Kroute.pdf

 

De K-route werd uitgewerkt in het kader van het project BehouT het Verleden, meer over dit project op https://www.rlva.be/nieuws/behout-het-verleden 

houtig erfgoed
© RLVA