ScharrelKUNST

In 2014 en de eerste jaren daarna liep het project scharrelkunst. Bekijk hieronder enkele ingestuurde kunstwerken door te klikken op hun foto of zoek de kunstwerken in een gemeente, straat naar keuze via de kaart onderaan.

Takart
Kabouterbootje
Oud ontmoet nieuw (3 werken)
haute couture nature met spruitbladeren en hulst
"Mister Appeltje"
Seizoenshotel
Muizenpoort
HaMaKaMa
Geometrische figuur

Ook nu nog kun je de ScharrelKUNSTenaar in je loslaten: In ieder van ons, jong of oud, schuilt immers een kunstenaar. Dat blijkt meermaals uit de buitenspeelworkshops van Scharrelkids waar (groot)ouders en kinderen spontaan “scharrelen” en creatief aan de slag gaan met natuurlijke materialen. 

Daarom nodigen we je uit om een natuurkunstwerk te maken. Trek de natuur in en laat je gaan! Scharrel takken, bladeren, bloemen, vruchten, stenen... bij elkaar en creëer je eigen 'Scharrelkunst'. Je kunstwerk zal - blootgesteld aan zon, wind en regen - veranderen en uiteindelijk misschien verdwijnen.


 

Dit initiatief kadert in het project Scharrelkids door RLVA en CVN en kwam tot stand dankzij: Het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.