Regionaal Landschap Vlaamse Ardennen

 

Het regionaal landschap engageert zich om de natuurlijke troeven van de Vlaamse Ardennen te beschermen. Dat doen we door overheid, bewoners en bezoekers van de streek te betrekken in projecten op het terrein die in een duurzame streekontwikkeling passen.

 

Dit gebeurt vanuit het secretariaat in Ronse met een tienkoppig team van medewerkers. Er wordt gewerkt aan natuurbehoud, landschapsherstel en erfgoed, landschapsonderhoud, trage wegen en natuurrecreatie, woon-, speel- en schoolgroen. Rond deze thema’s wordt aanvullend veel gewerkt aan educatie en sensibilisatie.

 

Regionaal Landschap Vlaamse Ardennen streeft er naar de verschillende actoren in de streek op een positieve manier met elkaar in contact te brengen om te komen tot een dynamische streekontwikkeling. Op die manier wil RLVA een organisatie zijn die bruggen bouwt tussen openbare besturen, verenigingen, recreanten en de bevolking. RLVA is immers een samenwerkingsverband tussen enerzijds de provincie Oost-Vlaanderen, 18 steden/gemeenten en anderzijds de belangengroepen uit de streek voor natuur en milieu, toerisme en recreatie, land- en tuinbouw, wildbeheer.

 

 

Regionaal Landschap Vlaamse Ardennen werkt in eerste instantie in opdracht van en met financiële steun van de Provincie Oost-Vlaanderen.

 rlva

Maar ook de Vlaamse Gemeenschap, de steden Geraardsbergen, Oudenaarde, Ronse en Zottegem en de gemeenten Brakel, Erpe-Mere, Gavere, Haaltert, Herzele, Horebeke, Kluisbergen, Kruisem, Lierde, Maarkedal, Oosterzele, Sint-Lievens-Houtem, Wortegem-Petegem en Zwalm maken de werking mee mogelijk. Regionaal Landschap Vlaamse Ardennen werd opgericht op 1 juli 1992.

Bewaren

Bewaren