Landschapspark Vlaamse Ardennen

Een landschapspark in de Vlaamse Ardennen? Het KanTerug naar overzicht
Delen

Landschapspark Vlaamse Ardennen

De Vlaamse Ardennen is zonder twijfel een van de mooiste landschappen van Vlaanderen: een kleinschalig, reliëfrijk landschap met bossen, kouters en graslanden doorweven met kleine landschapselementen. Het landschap is rijk aan natuur- en erfgoedwaarden. Je vindt er tal van bronnen, karaktervolle dorpjes, familiale landbouwbedrijven, water- en windmolens. Een walhalla voor fietsers en wandelaars. 

Om de eigenheid van de Vlaamse Ardennen verder te kunnen versterken en tegelijkertijd een antwoord te bieden op de uitdagingen waar de regio voor staat (verdwijnen familiale landbouw, erosie, droogte, biodiversiteitsverlies…) dingen we mee naar de erkenning van de regio als ‘Landschapspark’. Dit zou ons in staat stellen om de Vlaamse Ardennen verder te ontwikkelen, met oog voor het verleden; maar vooral klaar voor de toekomst!

Samen met heel wat partners uit de regio werken een kandidatuur uit. Tegen mei 2023 moeten we een toekomstvisie en een actieprogramma klaar hebben. Via deze website houden we jullie graag op de hoogte! Via de nieuwsbrief volg je alles op de voet en delen we leuke, interessante en bijzondere weetjes over de Vlaamse Ardennen.

Landschapspark Vlaamse Ardennen
© Thijs Haustraete
Jeroen Vanhee
jeroen.vanhee@rlva.be
0497 18 88 67
Johan Van Lier
johan.van.lier@so-lva.be
0484 16 60 35
Thijs Haustraete
thijs.haustraete@oost-vlaanderen.be
0471 77 68 82