Streekeigen fruit, onbespoten en recht van de boom? Dat is Goed Geplukt!

Goedgeplukt.be brengt eigenaars van hoogstamboomgaarden in contact met mensen die op zoek zijn naar plukvers fruit van eigen bodem. En die daarvoor met plezier de boom in willen. Niet alleen omdat dat een fijne activiteit is voor het hele gezin, maar ook omdat ze daarmee ons waardevolle landschap helpen beschermen en bewaren. Het geplukte fruit kan je bovendien op verschillende manieren gaan bewaren of verwerken, denk maar aan de heerlijke verse sapjes, confituren, taarten of eenvoudigweg, de rijk gevulde fruitschaal op tafel.

 

Ik heb fruit

Heb je jaarlijks een overschot aan hoogstamfruit en wil je hier iemand een plezier mee doen? Op de website www.Goedgeplukt.be kan je je aanmelden en laten weten welk fruit je in de aanbieding hebt. Dat mogen kersen, appels, pruimen, noten of peren zijn. Via deze website kunnen mensen die op zoek zijn naar hoogstamfruit met jou in contact komen. Pluk je liefst zelf of mogen geïnteresseerden komen plukken? Wil je er iets voor in de plaats? Wie weet wil iemand in ruil jouw bomen snoeien of een kleine vergoeding geven. Dat mag je zelf bepalen.

 

Ik zoek fruit

Ben je op zoek naar hoogstamfruit om te eten of om te verwerken tot confituur of gelei? Zoek je appels om te laten persen door de sapmobiel? Of zoek je specifieke variëteiten om wijn of cider van te maken? Plaats een zoekertje op www.Goedgeplukt.be en neem in het oogstseizoen regelmatig een kijkje op deze site. Je vindt er een aanbod van hoogstamfruit. Fruit voor alle mogelijke toepassingen, plukvers van uit een hoogstamboomgaard in de Vlaamse Ardennen, gezond en uit eigen streek.

 

Dus, heb jij hoogstamfruit maar krijg je het niet allemaal geplukt of opgeraapt? Of wil je zelf wel eens gezond en vers fruit oogsten? Registreer je dan snel op www.goedgeplukt.be !
Voor verdere inlichtingen mag je een mailtje sturen naar gus.van.hoeck@rlva.be.