Den Bleek Geraardsbergen - participatieproject

Denk mee over de toekomst van Den Bleek

Doelstelling

De stad Geraardsbergen en Regionaal Landschap Vlaamse Ardennen werken samen aan een nieuwe, groene invulling voor Den Bleek.

Het stadsbestuur wil deze unieke plek aan de Dender behouden als een laagdrempelige en recreatieve ontspannings-, sport-, speel-, en ontmoetingsplaats voor jong en oud. Alle geïnteresseerde Geraardsbergenaars, verenigingen, diverse raden, scholen, jongeren, ouderen- voorzieningen enzovoort worden uitgenodigd om mee na te denken over de invulling van deze uniek groene site.

Op 22 juni 2019 werd het startschot gegeven van een groot participatietraject om de nieuwe invulling van de site te bepalen. Dit traject wordt begeleid door Regionaal Landschap Vlaamse Ardennen. Daarnaast kunnen er gedurende de zomermaanden ideeën gedeponeerd worden in onze ideeënbussen. Dit kan tot en met donderdag 12 september 2019. Er staan 10 vaste bussen op deze locaties:

  • Onthaal Administratief Centrum, Weverijstraat 20, 9500 Geraardsbergen
  • Onthaal Centrum Welzijn, Kattestraat 27, 9500 Geraardsbergen
  • Ontmoetingsruimte Huis van het Kind, Kattestraat 27, 9500 Geraardsbergen
  • Bibliotheek, Gasthuisstraat 28, 9500 Geraardsbergen
  • De Spiraal, Zakkaai 29, 9500 Geraardsbergen
  • De Poort, Gasthuisstraat 24-28, 9500 Geraardsbergen
  • Arjaantheater, Zonnebloemstraat 5, 9500 Geraardsbergen
  • Sporthal De Veldmuis, Felicien Cauwelstraat 39, 9500 Geraardsbergen
  • Infokantoor Visit Geraardsbergen, Markt 5-9, 9500 Geraardsbergen
  • Lokaal dienstencentrum De Maretak, Groteweg 27, 9500 Geraardsbergen

Daarnaast zal de mogelijkheid bestaan om uw ideeën te deponeren in twee mobiele ideeënbussen die op evenementen zoals kermissen en markten geplaatst zullen worden. Na het verwerken van alle gegevens zal er een kerngroep worden opgericht.  U  kunt  zich  hiervoor  nog tot eind augustus 2019 aanmelden via denbleek@rlva.be

De kerngroep zal maandelijks samenkomen en heeft als opdracht tegen het voorjaar van 2020 mee vorm te geven aan een realistisch ontwerp over de toekomstige invulling van Den Bleek.

 

Wilt u ook uw steentje bijdragen!?

Bezorg ons uw droomplan door de plannetjes bij de ideeënbussen te voorzien van voorstellen en/of tekst en deponeer ze in van de twaalf bussen.

De plannen vindt u  terug op www.geraardsbergen.be en www.rlva.be . U kunt ze raadplegen als pdf of jpeg-bestand en in A4- of A3-formaat. Heeft u nood aan inspiratie!? Ga dan naar www.rlva.be en snuister door onze inspiratiefiches.

 

Wilt u liever uw plan of opmerkingen digitaal doorsturen!? Bezorg ons uw voorstel en opmerkingen via denbleek@rlva.be

 

Wilt u uzelf kandidaat stellen voor de kerngroep, bezorg ons dan uw contactgegevens (naam, adres, tel., mail) via denbleek@rlva.be of een ideeënbus en vermeld ook welke actorengroep u vertegenwoordigt.

 

Daarnaast zullen er in de nabije toekomst bijkomende momenten georganiseerd worden waarbij we jouw inbreng nodig hebben! Die verdere bijeenkomsten zullen ook ruim gecommuniceerd worden. Meer info vind je terug op de website van Geraardsbergen of via e-mail stedenbouw@geraardsbergen.be. Als hulpmiddel kun je hier onder inspiratiefiches raadplegen en het basisplan van de site downloaden. 

> bekijk de inspiratiefiches voor een nieuwe bestemming

> download het basisplan: A3 kleur, PDF

> download het basisplan: A3 kleur, jpg

> download het basisplan: A3, zwartwit, PDF

> download het basisplan A3, zwartwit, jpg

> download het basisplan: A4 kleur, PDF

> download het basisplan A4 kleur, jpg

> download het basisplan A4 zwartwit, PDF

> download het basisplan A4 zwartwit, jpg

> Den Bleek Participatieproject Geraardsbergen (PDF)

> Den Bleek Participatieproject RLVA - algemene principes (PDF)