De bouwdoos

medicijn voor jouw dorpsplein

De dorpspleinen vormen het natuurlijke hart van onze dorpskernen. Hoe kunnen we van onderbenutte pleinen het kloppend hart van de buurt maken? Hoe brengen we het groene karakter van de Vlaamse Ardennen opnieuw tot leven in de dorpskernen? Hoe creëren we samen met de lokale inwoners bruisende en gezonde plekken om elkaar te ontmoeten?

 

Met deze vragen gaan SOLVA | Streekoverleg, Vormingplus Vlaamse Ardennen-Dender, Regionaal Landschap Vlaamse Ardennen, Logo Gezond+ en Logo Dender binnen 'De Bouwdoos' aan de slag om vijf pleinen in de Vlaamse Ardennen via een participatief traject in een nieuw jasje te steken. Samen zoeken we naar het juiste medicijn voor elk dorpsplein.

 

De bouwdoos zal een goed gevulde container zijn vol fysiek materiaal zoals zit-, speel- en groenelementen. De bouwdoos verhuist mee van het ene naar het andere plein waar de materialen zullen herbruikt worden. Per plein zullen ook unieke stukken met inwoners en lokale talenten worden gemaakt. Door een kritische evaluatie en een verbindend slotfeest werken we richting een duurzame invulling van de plekken uit het traject.

 

We zoeken nu naar ideeën om de bouwdoos vorm te geven. Deze wordt ter beschikking gesteld voor elk dorpsplein. Dit zal een goed gevulde container zijn met materiaal zoals zit-, speel- en groenelementen. Ieder plein en iedere gemeente is anders. Daarom wordt er voor elk plein een participatietraject van 3 avonden voorzien. Hierbij zullen inwoners ook nadenken over hoe de bouwdoos kan aangevuld worden met unieke stukken voor hun plein, gemaakt door lokale makers en creatievelingen. In de onderstaande bevraging willen we graag jouw ideeën verzamelen voor de goed gevulde bouwdoos-container.

 

Wat moet er volgens jou in de bouwdoos zitten? Klik hier

Kandidaatstelling kan via so-lva.be/bouwdoos