Plant jij bomen en word je een Oost-Vlaamse koolstofboer?

Door het aanplanten en goed beheren van bomen en struiken op of rond landbouwpercelen (agroforestry genoemd), kan er in die percelen heel wat koolstof worden opgeslagen in zowel de biomassa als de bodem. BOS+, Bioforum, ILVO en de Oost-Vlaamse Regionale Landschappen slaan de handen in elkaar en willen een tool lanceren die burgers en bedrijven de kans biedt om hun CO2 uitstoot te compenseren door te investeren in landbouwbedrijven met agroforestry. Als landbouwer word je dan vergoed voor de gerealiseerde extra koolstofopslag. Klinkt dit jou als muziek in de oren? Dan is dit project misschien wel iets voor jou.

Wie zoeken we: Oost-Vlaamse landbouwers die interesse hebben om bomen en struiken aan te planten op of rond hun percelen.

Waarom deelnemen: je wordt ondersteund bij het uitwerken van een aanplantplan en bij de aanplant zelf, en je krijgt een compensatie voor de gerealiseerde koolstofopslag.

Voel je je aangesproken? Neem dan zeker contact op met Sanne (Sanne.vandenberge@bosplus.be; +32 (0)9 278 65 66) voor meer informatie.