Begeleide activiteiten

Kostprijs voor een standaard activiteit (lijst zie hier onder) van anderhalf à twee uur (max. 25 personen per groep):

  • Standaard tarief: 75€
  • families en verenigingen: 50€
  • scholen buiten het werkingsgebied van RLVA: 40€
  • scholen binnen het werkingsgebied van RLVA: 20€
  • Activiteiten op maat: kostprijs op aanvraag.

 

 

Hhuur een gidsuur een gids: een natuurgids geeft je tijdens een natuur- of boswandeling uitleg bij wat groeit, bloeit, kruipt, zoemt, fluit of vliegt. Groepen (scholen, families, verenigingen,...) beleven de natuur in al haar facetten.

 

 

 

bijenhotel makenBijenhotel: bijen zijn cruciaal voor het leven op onze planeet, maar hun situatie gaat er dramatisch op achteruit. Tijdens een namiddag “bijenhotel” bouwt elke deelnemer onder begeleiding een bijenhuis om in de tuin op te hangen. De lijst met het zelf vooraf te verzamelen materiaal vind je in dit pdf-bestand.

 

 

 

scharrelkids activiteitScharrelkids activiteit: deze workshop voor kinderen tussen 4 en 10 jaar met hun (groot)ouders geeft tips en inspiratie om leuke, spannende dingen te doen in de natuur dicht bij huis of in de eigen tuin. Vraag een sessie aan (ca. 3 uur) en wij zoeken voor jouw groep of klas een gids op jouw voorkeurdata.

 

 

 

natuurbelevingNatuurbelevingsvrienden in een woonzorgcentrum versus school: trek er met je woonzorgcentrum of klas op uit om samen volop de natuur te beleven. Durf een school in je buurt of een woonzorgcentrum aan te spreken en beleef de natuur. Oud en jong sámen, stralende gezichten verzekerd!

 

 

 

Het leven in en rond een poel: wist je dat je in poelen heel bijzondere planten en dieren aantreft? Je vindt er onder andere kikkers en salamanders. Wil je meer weten over wat leeft in een poel? Ga er dan zeker eens eentje bezoeken.

 

 

 

braakbal pluizenBraakballen pluizen + uilenspel: Je maakt kennis met het menu van de uilen uit de Vlaamse Ardennen door het actief pluizen van braakballen. Tijdens 'het uilenspel' krijge je antwoorden op al je verdere vragen in verband met het uilenleven.

 

 

 

 

Natuur beleven op maat: de Vlaamse Ardennen hebben enkele natuur- en milieueducatieve centra waar je met jouw klas terecht kunt. Neem een kijkje in hun aanbod!

En nog meer natuurbeleving bij:

- Borgwalhoeve, Vurste-Gavere: borgwalhoeve@fracarita.org

  • - Interactief kabouterpad voor 2de en 3de kleuterklas
  • - Interactieve herfstwandeling voor 3de graad basisonderwijs
  • - Hout-, crea- of kookatelier
  • - Gezinswandeling al dan niet gecombineerd met het bewegingscircuit

Bewaren

Bewaren