workshop zeisen in Lierde

30 jaar RLVA: workshop zeisenTerug naar overzicht

10 juni 2023 | 08u00

Start

10 juni 2023 | 15u30

Einde

35 euro

prijs
Delen

30 jaar RLVA

workshop zeisen
© Dick 750 - Flickr

Workshop zeisen in Lierde

Je wil gras maaien voor je dieren, een bloemenweide onderhouden of enkele wilde hoekjes in je tuin beheren, maar je doet dit liever niet met lawaaierige machines? Leer dan maaien met een zeis op het ritme van de natuur!

Een heel eenvoudige manier eenmaal je ermee weg bent en bovendien bijzonder goed voor de conditie van je rug. De stilte stelt je in staat om je volledig van je omgeving bewust te worden. Geniet tijdens je werk van het gezoem of gefladder van een insect rondom je en van de heerlijke geur van gemaaid gras.

In deze cursus leer je alles wat je nodig hebt om goed te kunnen omgaan met de zeis.
– Monteren en regelen van de zeis.
– Aanleren van de goede beweging.
– Wetten op een efficiënte en veilige manier.
– Haren van het zeisblad.

Er wordt gewerkt met het materiaal van TerraTools, maar indien je een eigen zeis hebt, mag je deze ook meebrengen om indien nodig ze na de cursus correct af te stellen op jouw grootte en eventueel bijkomende info te vragen.

Kostprijs: 35€ per persoon. Maximum 8 deelnemers.
Locatie: Stuivenberg 9570 Lierde
Meebrengen: zorg voor aangepaste kledij en eigen lunch.
Thee, koffie en water worden voorzien.
Op het einde van de cursus is er ook de mogelijkheid om eventueel materiaal aan te kopen.

RLVA bestaat 30 jaar! Om dat te vieren organiseren we 30 natuurbelevingsactiviteiten, overal in de Vlaamse Ardennen. Van wandelen tot kajakken, van snoeidemo’s tot bosbaden, van een workshop gin maken tot een boottocht, je kan het allemaal meemaken. Neem je aan drie (of meer) activiteiten deel? Dan maak je kans op 1 van de 30 mooie prijzen, met als hoofdprijs een weekendje weg in een prachtige B&B in de Vlaamse Ardennen. Alle info op www.rlva.be/30jaarrlva.

 

inschrijven

inschrijven

opgepast: Eenmaal geboekt en betaald kan je inschrijving niet meer worden geannuleerd. Je kan je plaats wel doorgeven aan iemand anders: neem hiervoor telefonisch contact op op het nummer 055 20 72 65 (tijdens de kantooruren)