wandeling in de Scheldemeersen

30 jaar RLVA: wandeling in de Scheldemeersen28 mei 2023 | 14u00

Start

28 mei 2023 | 17u30

Einde

2,5 euro

prijs
Delen

30 jaar RLVA

wandeling in de Scheldemeersen
© RLVA - Bart

Wandeling in de Scheldemeersen

Vanuit de sporthal in het dorp wandelen we richting de Scheldemeersen, een uniek hooilandgebied, dat in het verleden elke winter onder water kwam. De overstromingen zijn nu wel achterwege gebleven, maar de Scheldemeersen zijn nog  steeds een vochtig gebied waar rietland afwisselt met hooipercelen. Onderweg vertelt de gids u over de geschiedenis van de Langemeersen, het natuurgebied dat hier door Natuurpunt samen met de locale landbouwers beheerd wordt. En waarom hebben de Langemeersen zo’n grote natuurwaarde? Welke plantensoorten maken het gebied uniek in Vlaanderen? En welke bijzondere vogels komen er elk jaar broeden. Stevige wandelschoenen zijn aangeraden en heeft u een verrekijker, breng die gerust mee. We wandelen ongeveer 9 km (van 14 tot 17:30)

Kostprijs: 2,5€ per persoon, maximum 30 deelnemers.
Locatie: Parking sporthal de Ruffel, Nellekensweg 1 Petegem-aan-de-Schelde, Wortegem-Petegem

RLVA bestaat 30 jaar! Om dat te vieren organiseren we 30 natuurbelevingsactiviteiten, overal in de Vlaamse Ardennen. Van wandelen tot kajakken, van snoeidemo’s tot bosbaden, van een workshop gin maken tot een boottocht, je kan het allemaal meemaken. Neem je aan drie (of meer) activiteiten deel? Dan maak je kans op 1 van de 30 mooie prijzen, met als hoofdprijs een weekendje weg in een prachtige B&B in de Vlaamse Ardennen. Alle info op www.rlva.be/30jaarrlva.

 

inschrijven

inschrijven

opgepast: Eenmaal geboekt en betaald kan je inschrijving niet meer worden geannuleerd. Je kan je plaats wel doorgeven aan iemand anders: neem hiervoor telefonisch contact op op het nummer 055 20 72 65 (tijdens de kantooruren)