fietsen tussen molens en ovens

30 jaar RLVA: fietsen tussen molens en ovens13 mei 2023 | 13u30

Start

13 mei 2023 | 17u00

Einde

2,5 euro

prijs
Delen

30 jaar RLVA

fietsen tussen molens en ovens
© RLVA

Fietsen tussen molens en ovens

We maken een fietstocht van ruim 20 km door Maarkedal die ons langs verschillende bakhuizen, wind- en watermolens brengt. Onderweg genieten we van het landschap en besteden veel aandacht aan knotbomen, hagen en houtkanten. We gaan op zoek naar cultuurhistorische verbanden tussen dit landschap en de talrijke ovens en molens. We vertrekken aan en eindigen in Hofke ter Musse (Mussestraat 4, Maarkedal) waar de oven warm wordt gestookt en uitleg wordt gegeven bij het materiaal dat in deze streek in bakhuizen gebruikt werd.
(Deze activiteit  kadert in  het project 'Vuur doet Leven'  wat een samenwerking was tussen RLVA & Avansa)

Kostprijs: 2,5€ per persoon, maximum 25 deelnemers.
Locatie: Hofke ter Musse, Mussestraat 4 Etikhove-Maarkedal

RLVA bestaat 30 jaar! Om dat te vieren organiseren we 30 natuurbelevingsactiviteiten, overal in de Vlaamse Ardennen. Van wandelen tot kajakken, van snoeidemo’s tot bosbaden, van een workshop gin maken tot een boottocht, je kan het allemaal meemaken. Neem je aan drie (of meer) activiteiten deel? Dan maak je kans op 1 van de 30 mooie prijzen, met als hoofdprijs een weekendje weg in een prachtige B&B in de Vlaamse Ardennen. Alle info op www.rlva.be/30jaarrlva.

 

inschrijven

inschrijven

opgepast: Eenmaal geboekt en betaald kan je inschrijving niet meer worden geannuleerd. Je kan je plaats wel doorgeven aan iemand anders: neem hiervoor telefonisch contact op op het nummer 055 20 72 65 (tijdens de kantooruren)