een groenblauwe oase in Haaltert

een groenblauwe oase in Haaltert25 juni 2024 | 19u00

Start

25 juni 2024 | 22u00

Einde

gratis

prijs
Delen
groenblauwe oase Haaltert
© RLVA

denk mee na over een groenblauwe oase in Haaltert

Beste inwoner van Haaltert!

 

Het lokaal bestuur en het Regionaal Landschap Vlaamse Ardennen kregen groen licht voor het uitvoeren van het LEADER-project ‘Een groenblauwe oase in Haaltert’.

 

LEADER is een subsidiemaatregel uit het Europese Gemeenschappelijke Landbouwbeleid die dient ‘om het platteland te ontwikkelen’. Tot voor kort kon dit niet op het grondgebied van Haaltert, maar nu dus wel!

 

Waar gaat het over? In het centrum van Haaltert ligt een stukje voorlopig ontoegankelijke natuur van 1,35 ha tussen Hoogstraat en Achterstraat. Dat willen we openstellen met uw hulp en inspiratie!

 

We hebben twee jaar de tijd (tot juni 2026) om een gedragen ontwerp voor de site te ontwikkelen én helemaal uit te voeren. Er valt, kortom, weinig tijd te verliezen.

 

Het project voorziet veel middelen ter uitvoering; slechts een beperkt deel gaat naar personeelsmiddelen. De gemeente Haaltert sponsort het leeuwendeel van de 35% die we bij de LEADER-subsidies dienen bij te leggen; voor een kleiner deel past het Regionaal Landschap bij.

 

Het eerste doel is een ontwerp opmaken; daarvoor hebben we uw hulp, raad, tijd, goesting en inspiratie nodig. We willen een aantal keer met inwoners van Haaltert samenkomen. We starten nog voor de zomervakantie met een eerste bijeenkomst op dinsdagavond 25 juni van 19-22u in het gemeentehuis.

 

Die avond willen we drie zaken met jullie doen: we geven tekst en uitleg bij het opzet en de voorwaarden van het project, we doen een wandeling op de site om ermee kennis te maken en we doen een eerste creatieve oefening op kaart.

 

Belangrijk is dus dat u minstens stevige schoenen of laarzen aan- of meehebt. De site kent hellingen maar ook een perceel waar beekjes door lopen – en waar het dus nat zal zijn.

 

Inschrijven om deel te kunnen nemen is verplicht: we weten graag hoeveel mensen we mogen verwachten in functie van onze praktische organisatie. Dat kan via dit formulier: inschrijvingsformulier 25 juni tot en met zaterdag 22 juni.

 

We hopen op een goede opkomst en durven vooruitblikken op een creatieve, inspirerende avond, als het even kan zonder een bui…

 

Tot dan?

 

Ellen Van Cromphaut namens het lokaal bestuur van Haaltert

Griet Dewitte en Jeroen Vanhee namens het Regionaal Landschap Vlaamse Ardennen

inschrijven

inschrijven