activiteitenkalender

cursussen en workshops
dieren
gezinsactiviteiten
landschap
planten
tentoonstellingen
wandelen en fietsen
12 dec

infomoment trage wegen Brakel

Infomoment waarop de evaluatiekaart van de trage wegen in Michelbeke, Sint-Maria-Oudenhove en Nederbrakel (deel) toegelicht wordt. Gelegenheid tot het geven van opmerkingen en suggesties. Om 12 december om 19u30 in De Vierklaver. Inschrijven vereist via milieu@brakel.be of 055/43 17 60.

RLVA
20 dec

derdedonderdagwandeling in Melden

Organisatie MOW. Gids: Filip Keirse, tel. 055/38.78.83. Samenkomst om 14u aan de kerk van Melden (Meldenstraat). Iedere derde donderdag van de maand stappen we ongeveer 8 km in onze streek, vaak langs trage wegen. Met de klemtoon op wandelen en kletsen. En Omer Wattez indachtig. Dit keer ontdekken we enkele verrassende voetwegen in de omgeving van de Koppenberg. Je komt te weten waarom de omgeving van de Koppenberg een ideaal decor vormt voor veldritrijders, maar ook tijdens de Eerste Wereldoorlog door de Duiste bezetter gebruikt werd als oefenterrein. In een nog verder verleden liep de Schelde tot aan de kerk van Melden. En de huidige Berchemweg sneed in de jaren zestig van vorige eeuw het dorp Melden middendoor. Meebrengen: aangepaste kledij en schoeisel. Gratis. Einde omstreeks 17uur.

wandelen en fietsen
13 jan

Glühweinwandeling in Erpe-Mere

Organisatie Natuurpunt. Midden in de winter gaan we een frisse neus halen met een wandeling langs de paadjes van deelgemeente Burst; We maken er ook een warme wandeling van met een lekker glaasje Glühwein of warme chocomelk. Zoals steeds is er achteraf gelegenheid voor een gezellige babbel. Meer info : Peter D'Hondt 0477/889746. Einde omstreeks 17u. Afspraak aan buurthuis Meierskouter, Sint-Maartenstraat 28, Burst.

wandelen en fietsen
27 jan

Vogels begluren in Erpe-Mere

Organisatie Natuurpunt. Tijdens de koude winter zijn de vogels maar wat blij met onze voederplekjes. We gaan naar de kijkhut om de gevederde schoonheden te ontdekken. Meer info: Peter D'Hondt 0477/88.97.46. Afspraak om 10u aan Hof Ter Vaerent, Honegemstraat 139 Erpe. Einde omstreeks 12u.

dieren
10 feb

winterse wandeling in het Duivenbos, Herzele

Organisatie Natuurpunt. Sommigen vragen zich af wat er aangenaam is aan sombere akkers, modderige wegen, kale bomen en koude lucht. Maar de natuur zit ook in de winter vol van leven. Alleen, je merkt het niet meteen. Als je geholpen wordt door een ervaren natuurgids, moet het zeker lukken om nieuwe dingen te ontdekken. Goede wandelschoenen of laarzen meebrengen! Iedereen welkom, gratis activiteit. Afspraak om 9u30 aan het Natuurpunt huis in de Ransbeekstraat nr 1 in Sint Antelinks. Meer info via info@natuurpuntherzele.be.

10 feb

korstmossen / lichenenwandeling in Erpe-Mere

Organisatie Natuurpunt. Tijdens deze wandeling zoeken we naar dingen waar we doorgaans weinig oog voor hebben. Je komt alles te weten overkorstmossen en opvallende lichenen. Je zal verwonderd zijn over de grote verscheidenheid in onze natuur. info: Jan Vindevoghel 0498/118137. Afspraak om 14u30 aan 't Hof Schuurke, Wilgendries 4 in Mere. Einde om 17u.

planten
09 mrt

nestkastjes en insectenhotels bouwen met de kinderen in Herzele

Organisatie Natuurpunt. Nestkastjes en insectenhotels bouwen met de kinderen op 9 maart van 14u tot 17u in het Natuur.huis in de Ransbeekstraat nr 1 in Sint Antelinks (Herzele). Meer info via https://www.natuurpunt.be/agenda/nestkastjes-en-insectenhotels-bouwen-met-de-kinderen-32315 .

gezinsactiviteiten
10 mrt

Honegemwandeling (Erpe-Mere)

Organisatie Natuurpunt. We wuiven de winter uit en genieten van de natuur die stilletjes aan wakker wordt. Nadien kan er nog bijgepraat worden met een drankje. Info: Peter D'Hondt 0477 88 97 46. Afspraak om 14u30 aan Hof Ter Vaerent, Honegemstraat 139 in Erpe. Einde om 17u.

wandelen en fietsen
16 mrt

Opruiming Honegem in Erpe-Mere

Organisatie Natuurpunt. De lente kriebelt en geeft ons zin in een grote schoonmaak. We ruimen samen al het zwerfvuil en in rond onze geliefde Honegem op. Wie komt ons helpen? Info: Peter D'Hondt 0477 889746. Van 10u tot 12u en van 14u tot 16u. Afspraak aan Hof Ter Vaerent, Honegemstraat 139 in Erpe.

23 mrt

Elfen- en heksenwandeling voor kinderen

Organisatie Natuurpunt. Kom verkleed als een sprookjesachtig bosfiguur (paddenstoel, kabouter, elfje, aardmannetje, vuurvlieg,...). Afspraak in het Natuur.huis, Ransbeekstraat 1 in Sint Antelinks (Herzele) om 14u. Einde om 17u. Meer info: diedehuyge@gmail.com

gezinsactiviteiten
30 mrt

nacht van de steenuil

Organisatie Natuurpunt. In heel Vlaanderen kan je op 30 maart 2019 deelnemen aan de Nacht van de Steenuil.
Op de Nacht van de Steenuil maak je kennis met het kleinste en sympathiekste uiltje van Vlaanderen. Deze rakker met knalgele ogen heeft een voorliefde voor holle knotwilgen als broedplaats en wordt actief in de vooravond.
Afspraak op 30 maart om 19u30 aan het Natuur.huis in de Ransbeekstraat 1 in Sint-Antelinks (Herzele). Einde omstreeks 22u. Meer info: info@natuurpuntherzele.be

dieren
05 apr

cursus nachtvlinders: deel 1 van 5

Natuurpunt Herzele organiseert een cursus nachtvlinders met Bert Van der Auwermeulen en Frederik Dierickx.

De laatste jaren beweegt er heel wat rond nachtvlinders. Er is dan ook een groeiende groep natuurliefhebbers die naar nachtvlinders op zoek gaat. Dankzij hen krijgen we een nauwkeuriger beeld van de bijna 2500 soorten in België, van hun verspreiding, leefwijze en de methodes om ze op te sporen. Tijdens deze cursus maken we kennis met deze boeiende en erg diverse insectengroep. Komen alle motten op licht af? Wat zoeken ze eigenlijk in mijn oude jas? Hoe zijn de verschillende soorten en families uit elkaar te houden? Hoe kan ik zelf een nachtvlinderval in elkaar steken? Deze en vele andere zaken komen aan bod tijdens de cursus. Uiteraard trekken we ook het veld in om nachtvlinders te zoeken en op naam te brengen.

Het inschrijvingsgeld per deelnemer bedraagt €30 voor leden Natuurpunt en €35 voor niet-leden. Het cursusmateriaal is inbegrepen. De inschrijving is definitief na overschrijving. Meer info en inschrijven via https://www.natuurpunt.be/agenda/cursus-nachtvlinders-32313

cursussen en workshops
07 apr

voorjaarswandeling in het Duivenbos (Herzele)

Organisatie Natuurpunt. We trekken het Duivenbos in om de voorjaarsbloeiers te ontdekken.

Afspraak op 7 april om 9u30 aan het Natuur.huis in de Ransbeekstraat 1 in Sint-Antelinks (Herzele). Meer info: https://www.natuurpunt.be/agenda/voorjaarswandeling-het-duivenbos-21146

gezinsactiviteiten

Jouw activiteit op deze pagina?

Stuur je activiteiten rond natuur en landschap in de Vlaamse Ardennen door naar info@rlva.be.