cursussen en workshops
dieren
gezinsactiviteiten
landschap
planten
tentoonstellingen
wandelen en fietsen
23 nov

quiz met een groen randje

QUIZZEN VOOR 15 JAAR NEC DE PASTORIE op 23 NOVEMBER 2019
Het NEC De Pastorie blaast dit jaar 15 kaarsjes uit en viert dit, samen met Natuurpunt Houtem, op zaterdag 23 november, met een quiz met een groen randje. Beide organisaties zetten zich in voor natuurbeheer en natuureducatie in Sint-Lievens-Houtem. Schrijf je nu in voor een quizavond vol amusement en spanning met vragen over alles en voor iedereen, want het aantal plaatsen is beperkt (max. 20 ploegen).
Inschrijven kan via necdepastorie@sint-lievens-houtem.be. Deelnemen kost 5 euro per persoon en ploegen tellen maximaal 4 deelnemers. Place to be is zaal Kerksken, Rot 8 in Letterhoutem. Deuren open om 19u30. Voor alle deelnemers is er een duurzame beloning voorzien.

08 dec

over winteren in Erpe-Mere

Organisatie Natuurpunt. Hoe komt de natuur de winter door? Kom er alles over te weten tijdens een bezoek aan de Honegem. Afspraak om 9u30 aan Hof Ter Vaerent, Honegemstraat 139 in Erpe-Mere. Einde rond 12u. Meer info: Peter D'Hondt, 0477 88 97 46 of natuurpunt.erpemere@gmail.com

gezinsactiviteiten
08 dec

winter in Everbeek

Organisatie Natuurpunt. Landschapswandeling van een achttal kilometer langs het glooiend landschap van Everbeek, doorheen de Everbeekse bossen en het Livierenbos. Afspraak om 14u aan de kerk van Everbeek-Boven, Muiterij 9660 Brakel. Einde rond 17u. Info: Carlos D'Haeseleer, 0484 77 56 50 of carlos.dhaeseleer@gmail.com.

landschap
13 dec

gidsen voor gidsen: gesteenten

Organisatie RLVA, Natuurpunt VA+, Natuurpunt-CVN. Deze activiteit in het kader van 'gidsen voor gidsen' is enkel toegankelijk voor natuurgidsen of natuurgidsen in opleiding. Meer info en inschrijven via rlva.be/gidsen-voor-gidsen.

cursussen en workshops
RLVA
19 dec

derdedonderdagwandeling

Organisatie MOW. Iedere derde donderdag van de maands tapt MOW ongeveer 8 km in de streek, langs trage wegen. Met de klemtoon op wandelen en kletsten, En Omer Wattez indachtig. Goede wandelschoenen aangeraden. Meer info: www.milieufrontomerwattez.be/actief

wandelen en fietsen
19 jan

winterwandeling in het Burreken

Organisatie Natuurpunt. Afspraak om 14u aan de kerk van Schorisse, Zottegemstraat Schorisse. Een mooie landschapswandeling door het hart van het Burreken. Vanaf 16u aansluitend nieuwjaarsdrink in T'Hof ten Broucke, Hessestraat 2 in Horebeke. Keuze uit verschillende wandelingen met inbegrip buggy vriendelijke route. Info: Filip Hebbrecht, contact@burreken.be. Stevige wandelschoenen.

gezinsactiviteiten
19 jan

nieuwjaarswandeling Zwalmvallei

Organisatie Natuurpunt. Nieuwjaarswandeling van natuurpuntafdeling Zwalmvallei met aansluitend een hapje en een drankje om het jaar 2020 gezamenlijk in te wandelen. Afspraak om 10u aan de boembekemolen, Boembeke 19 in Brakel. Einde omstreeks 13u. Meer info: koen.gintelenberg@telenet.be.

gezinsactiviteiten
20 jan

cursus natuurgids in Ronse

Organisatie Natuurpunt-CVN ism RLVA. De natuur zit vol verhalen, klaar om verteld te worden. Ben je benieuwd naar wat er allemaal leeft bij jou in de buurt? En wil je ook anderen warm maken voor de natuur? Dan heb je alles in huis om een geweldige natuurgids te worden. Van 20 januari 2020 tot en met 14 december 2020. Lees er hier alles over.

cursussen en workshops
RLVA

Jouw activiteit op deze pagina?

Stuur je activiteiten rond natuur en landschap in de Vlaamse Ardennen door naar info@rlva.be.