cursussen en workshops
dieren
gezinsactiviteiten
landschap
planten
tentoonstellingen
wandelen en fietsen
18 jun

online infoavond trage wegen Zwalm

In het kader van het provinciaal tragewegenbeleid start Zwalm met de opmaak van trage wegenplannen voor Sint-Blasius-Boekel, Sint-Denijs-Boekel, Dikkele, Hundelgem, Munkzwalm, Roborst, Rozebeke.

Samen met het Regionaal Landschap Vlaamse Ardennen vzw, dat instaat voor de begeleiding van dit project, wordt er een online infoavond georganiseerd op 18 juni 2020 om 19u30 via Zoom (Zoom is een online applicatie die je via je laptop, PC of smartphone kan gebruiken. Via Zoom is het mogelijk online een presentatie te volgen en vragen te stellen via een chatfunctie of via een microfoonaansluiting. Je hoeft niet persé zelf over een camera te beschikken. Je krijgt toegang tot de online sessie via een link.)

Naast een korte toelichting van het thema en het projectverloop, wordt er die avond tevens uitleg gegeven over de inventarisatie van de trage wegen. De inventarisatie is de eerste stap voor de opmaak van een trage wegenplan. Hiervoor zoeken wij vrijwilligers die na het infomoment de trage wegen in hun omgeving willen verkennen. Met behulp van een app of fiches kan de staat van elke trage weg aan ons worden doorgegeven. De deelgemeenten zijn in verschillende inventarisatiegebieden verdeeld zodat iedereen een stukje kan kiezen om te verkennen. Er wordt ruim de tijd (2 maanden) gegeven om alles door te geven. De ideale gelegenheid om in deze coronatijden al stappend of trappend de trage wegen in jouw buurt te verkennen!

Daarna zullen alle geïnventariseerde trage wegen tot een fotologboek en een evaluatiekaart worden verwerkt, en krijgt iedereen de kans om aan de hand van een evaluatiebundel te reageren en voorstellen te doen over de trage wegen. Het eindresultaat van de inventarisatie en de publieksparticipatie zal uiteindelijk leiden tot een uitgebreid trage wegenplan, waarmee het gemeentebestuur aan de slag kan.

Deze projecten worden ondersteund door de Provincie Oost-Vlaanderen. Als je interesse hebt om ism de Trage Wegen Werkgroep Zwalm het trage wegen netwerk in Zwalm te verbeteren door te helpen bij de inventarisatie kun je je inschrijven door een mailtje te sturen naar onderstaand mailadres. Als je er op 18 juni 2020 niet online bij kan zijn en meer info wenst of wilt deelnemen aan de inventarisatie laat dan zeker ook iets weten. Meer info en inschrijven: jonathan.clerckx@rlva.be

cursussen en workshops
RLVA
24 jun

online infoavond trage wegen Brakel

In het kader van het provinciaal tragewegenbeleid start de gemeente Brakel met de opmaak van een trage wegenplan voor Opbrakel, Nederbrakel, Parike, Everbeek Boven en Zegelsem.

Deze aankondiging werd reeds via verschillende kanalen bekendgemaakt, maar de oorspronkelijke planning moest worden herzien door de coronamaatregelen.

Samen met het Regionaal Landschap Vlaamse Ardennen vzw, dat instaat voor de begeleiding van dit project, wordt er een online infoavond georganiseerd op woensdag 24 juni 2020 om 19u30 via Zoom

Zoom is een online applicatie die je via je laptop, PC of smartphone kan gebruiken. Via Zoom is het mogelijk online een presentatie te volgen en vragen te stellen via een chatfunctie of via een microfoonaansluiting. Je hoeft niet persé zelf over een camera te beschikken. Je krijgt toegang tot de online sessie via een link.

Naast een korte toelichting van het thema en het projectverloop, wordt er die avond tevens uitleg gegeven over de inventarisatie van de trage wegen. De inventarisatie is de eerste stap voor de opmaak van een trage wegenplan. Hiervoor zoeken wij vrijwilligers die na het infomoment de trage wegen in hun omgeving willen verkennen. Met behulp van een app of fiches kan de staat van elke trage weg aan ons worden doorgegeven. De deelgemeenten zijn in verschillende inventarisatiegebieden verdeeld zodat iedereen een stukje kan kiezen om te verkennen.

Er wordt ruim de tijd (2 maanden) gegeven om alles door te geven. De ideale gelegenheid om in deze coronatijden al stappend of trappend de trage wegen in jouw buurt te verkennen! Daarna zullen alle geïnventariseerde trage wegen tot een fotologboek en een evaluatiekaart worden verwerkt, en krijgt iedereen de kans om aan de hand van een evaluatiebundel te reageren en voorstellen te doen over de trage wegen. Het eindresultaat van de inventarisatie en de publieksparticipatie zal uiteindelijk leiden tot een uitgebreid trage wegenplan, waarmee het gemeentebestuur aan de slag kan.

Deze projecten worden ondersteund door de Provincie Oost-Vlaanderen.

Als je interesse hebt in het project en/of wilt helpen bij de inventarisatie kun je je inschrijven door een mailtje te sturen naar onderstaand mailadres. De uitnodiging voor de meeting wordt dan per mail doorgestuurd. Als je er 24 juni 2020 niet online bij kan zijn en meer info wenst of wilt deelnemen aan de inventarisatie laat dan zeker ook iets weten. Meer info en inschrijven: jonathan.clerckx@rlva.be

cursussen en workshops
RLVA
01 aug

alle buitenactiviteiten uitgesteld of afgelast ten gevolge van Covid 19

We volgen de situatie op en vullen de online activiteitenkalender weer aan van zodra mogelijk.

gezinsactiviteiten
RLVA

Jouw activiteit op deze pagina?

Stuur je activiteiten rond natuur en landschap in de Vlaamse Ardennen door naar info@rlva.be.