Al het uitleenmateriaal is gratis te ontlenen mits het betalen van een waarborg.

Tentoonstelling Scharrelkids
tentoonstelling speelnatuurDe buitententoonstelling Scharrelkids bestaat uit 3 palox-kisten, grote houten fruitkisten, op elkaar gestapeld en verstevigd. De 4 wanden van deze tentoonstelling zijn bekleed met fotomateriaal en in mindere mate tekst. Heb je interesse om deze tentoonstelling uit te lenen? Je vindt alle info in dit document.

Groene GereedschapsKoffers

groene gereedschapskofferNatuurbelevingsvrienden in een woonzorgcentrum versus school. Trek er met je woonzorgcentrum of klas op uit om samen volop de natuur te beleven. Durf een school in de buurt of woonzorgcentrum aan te spreken en beleef samen de natuur. Jong en oud sámen, stralende gezichten verzekerd! Een set Groene GereedschapsKoffers met aangepast materiaal en voorzien van een activiteitenmap (download als pdf)  staan voor je klaar op 4 plaatsen in de Vlaamse Ardennen. (waarborg €100). Meer info

 

 

Poelenkoffer
poelkofferWist je dat je in poelen heel bijzondere planten en dieren aantreft? Je vindt er vooral kikkers en salamanders met daarnaast heel wat interessante waterplanten. Wil je meer weten over wat leeft in een poel? Ga dan eens zo’n poel bezoeken en neem onze waterkoffer mee op stap. (waarborg €50). Meer info (klik op de foto links om deze te vergroten)

 

 

 

Kruiden verkennen in de Vlaamse Ardennen
Met de 2de en 3de graad basisonderwijs kan je de ‘Ronde van de Vlaamse Ardennen’ verkennen. In spelvorm kom je meer te weten over typische kruiden in de Vlaamse Ardennen. De kruidenkoffer, bedacht en ontworpen bij Velt (Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren), staat voor jullie klaar ter uitlening bij RLVA (waarborg €25)

kruiden verkennen