activiteitenkalender

cursussen en workshops
dieren
gezinsactiviteiten
landschap
planten
tentoonstellingen
wandelen en fietsen
25 jun

fietstocht naar het Parkbos/uilenbroek

Organisatie Natuurpunt. Vertrek vanuit Herzele Meer info op www.natuurpuntherzele.be .

wandelen en fietsen
25 jun

Landelijk toeren rond Zottegem

organisatie Landelijke gilden. Fietstocht van 25 of 50 km en nieuwe gezinsfietstocht van 15 km. Vertrek aan OC Godveerdegem, tweekerkenstraat 185.  tussen 10u en 15u. info op www.defietsop.be . 3 euro per persoon en gratis voor kinderen tot 12 jaar.

gezinsactiviteiten
08 jul

de Vlaamse Ardennen dagen je uit

Op 8 juli vieren we ons 25 jarig bestaan met een gezinshappening en een challenge ten voordele van streekmotor 23. Binnenkort lees je er hier meer over. Hou alvast de datum vrij!

gezinsactiviteiten
RLVA
16 aug

Natuurschilderen in de Vlaamse Ardennen

Organisatie Vormingplus. In deze schildercursus dompel je je onder in het landschap van de Vlaamse Ardennen en laat je je inspireren door de prachtige omgeving. Lut D’Havé, ervaren docente en kunstenares, leert je landschappen weer te geven op een figuratieve of abstracte manier. Je schildert met acrylverf op papier of karton en ontwikkelt gevoel voor kleur en compositie. Schilderen doen we zoveel mogelijk buiten maar soms ook binnen in de Yurt. Je hebt voor deze cursus geen teken- of schilderervaring nodig. Verleg je creatieve grenzen en ontdek je mogelijkheden samen met anderen. Basismateriaal (waaronder tubes acrylverf) schaf je zelf aan, dit kost ongeveer 20 euro. Een materiaallijst volgt na inschrijving. Info en inschrijven

cursussen en workshops
23 aug

Leren tekenen in en om de Boembekemolen

Organisatie Vormingplus.

We onderzoeken stapsgewijs kijk- en tekenmethodes en trainen waarneming en tekenvaardigheid. We experimenteren en maken vorm- en materiaalstudies op ’ongebruikelijke’ ondergronden. In iedere les komt een andere techniek aan bod die we toepassen op het ons omringende landschap.

We maken snelle schetsen en grote, tragere tekeningen van bomen, zomerbloemen, het stromende water, vergezichten, grote en kleine dieren,… en uiteraard van de molen zelf. Het landschap, de rustgevende natuur en de stilte rondom de Boembekemolen brengen je in de juiste sfeer om met een getekend reisdagboek te starten. Je maakt kennis met een waaier aan technieken en eenvoudige maar verrassende materialen. Info en inschrijving.

cursussen en workshops

Jouw activiteit op deze pagina?

Stuur je activiteiten rond natuur en landschap in de Vlaamse Ardennen door naar info@rlva.be.